SANDALON Sandals Ancient Olympia
Sandalon: Our store, our story

 

Σανδάλια στην Ολυμπία

Το ξεκίνημα

Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1986 στην Αρχαία Ολυμπία, την πόλη που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αρχικά είχε την επωνυμία «Το Δέρμα» και πολλά δερμάτινα είδη, όπως τσάντες, σανδάλια, ζώνες, κ.ά. Έπειτα από πολύχρονη εμπειρία, το 2012, μετά από πλήρη ανακαίνιση του χώρου το Δέρμα μετονομάστηκε σε Sanδalon.

Το Sanδalon στην Αρχαία Ολυμπία

Το κατάστημα πήρε το όνομά του από τη λέξη σάνδαλον, σανδάλι στη νεοελληνική γλώσσα, και εστιάζει πια μόνο στα ελληνικά χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια. Το 2020 ανοίγεται ένας νέος δρόμος για το Sanδalon, καθώς ξεκινάει η λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος (sandalon.gr) με στόχο να διαδώσει τα ελληνικά σανδάλια σε όλο τον κόσμο και να κατακτήσει ένα μέρος στην παγκόσμια αγορά.

Τα παλαιότερα γνωστά σανδάλια (και το αρχαιότερο γνωστό υπόδημα κάθε είδους) είναι ηλικίας τουλάχιστον 10.000 ετών. Η ιστορία τους ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια, γνωστό παράδειγμα είναι τα φτερωτά σανδάλια του θεού Ερμή.

Σήμερα η Ελλάδα είναι διάσημη για το υψηλής ποιότητας δέρμα, καθώς και για τα μοναδικά σχέδια σανδαλιών. Ο συνδυασμός υψηλής ποιότητας κατασκευής και πρώτων υλών με τον μοντέρνο σχεδιασμό κάνουν τα σανδάλια του Sanδalon να ξεχωρίζουν.

Η φιλοσοφία του Sandalon βασίζεται στην υποστήριξη της ελληνικής βιοτεχνίας. Οι προμηθευτές μας δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Κέρκυρα. Πρόκειται για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δημιουργούν σανδάλια με μοναδική έμπνευση και ιδέες από την αρχαία ελληνική ιστορία και τη μυθολογία. Πολλά σχέδια είναι τόσο πετυχημένα και δημοφιλή που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Ταυτόχρονα, τα διαχρονικά σχέδια επηρεάζονται λίγο ή πολύ από τις τάσεις της μόδας και οι δημιουργοί παρουσιάζουν νέα σχέδια κάθε χρόνο. Επίσης, η σύγχρονη τεχνολογία δίνει νέους τύπους πέλματος και εξασφαλίζει άνεση και ξεκούραστο περπάτημα.

Το Sanδalon προσφέρει μια σειρά από συλλογές δερμάτινων σανδαλιών: αρχαία ελληνικά σχέδια, διακοσμημένα σανδάλια σε περιορισμένη έκδοση, σανδάλια με ορθοπεδικά πέλματα, πεδιλάκια για παιδιά, αγόρια και κορίτσια, πέδιλα για άνδρες, διάφορα χρώματα και είδη δέρματος, όλα χειροποίητα με εξαιρετική σχέση τιμής-ποιότητας.

Στο Sanδalon μπορείτε επίσης να αποκτήσετε χειροποίητα σανδάλια ειδικά για εσάς τόσο σε χρώμα και σχέδιο όσο και σε διακόσμηση κατόπι παραγγελίας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μοιραστείτε κάποια επιθυμία σας.

Από το Sanδalon στην Ολυμπία, θα πάρετε τα νέα σας σανδάλια σε χάρτινη συσκευασία ή σε οικολογική επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα σε φωτεινό χαρούμενο χρώμα -ιδανική και για πακέτο δώρου- αφού από το καλοκαίρι του 2019 έχουμε σταματήσει τη χρήση της πλαστικής σακούλας προσπαθώντας να συμμετέχουμε στην παγκόσμια προσπάθεια διάσωσης και βελτίωσης του περιβάλλοντος.

Η επιχείρηση είναι μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας “Ερμής” (www.olympiagreece.gr) και συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες του Συλλόγου για αναβάθμιση και σωστή λειτουργία της Αγοράς της πόλης.

Ακολουθήστε μας

Κάθε χρόνο καλωσορίζουμε στην Αρχαία Ολυμπία χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε τέσσερα χρόνια γιορτάζουμε την Αφή της Ολυμπιακής φλόγας με πολλά δρώμενα.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε, να σας γνωρίσουμε και να σας εξυπηρετήσουμε.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα και πλατφόρμες Facebook, Instagram, Trip Advisor, Twitter, Google My Business, TicToc και μην διστάσετε να μας βαθμολογήσετε και να γράψετε τα σχόλιά σας από την εμπειρία σας.

Χαιρόμαστε πάντα να ακούμε τη γνώμη σας, εσείς είστε που μας οδηγείτε στην κορυφή.